Sem Andreja. Me veseli!

Ustvarjam spletni prostor, namenjen različnim oblikam zgodnjega hranjenja otrok. Lastna izkušnja me je namreč pripeljala do spoznanja, da se v Sloveniji na hranjenje še zmeraj gleda zelo polarno: ali dojiš ali hraniš z nadomestnim mlekom. Zelo redko pa se govori o drugih enakovrednih načinih.

Če bi me pred petimi leti vprašali, ali se vidim kot svetovalka za črpanje mleka in hranjenje s stekleničko, bi se vam samo smejala.

A ko sem bila spomladi leta 2019 seznanjena z dejstvom, da se moj še nerojeni otrok po vsej verjetnosti ne bo mogel dojiti, sem ugotovila, da v resnici nimam pojma, kako ga bom sploh nahranila. Tako se je začelo moje raziskovanje izključnega črpanja mleka in hranjenja s stekleničko.

Od leta 2020 na svetujem in pomagam mamam, ki:
– črpajo svoje mleko,
– hranijo s stekleničko.

Aktivno se izobražujem iz vseh dostopnih virov in s tem nadgrajujem praktične izkušnje. Leta 2022 sem se vključila v usposabljanje Soffi, s katerim pridobivam znanje o hranjenju otrok s posebnimi potrebami (nedonošenčki, bolni otroci, otroci z nepravilnostmi anatomije obraza).

Moja spletna stran se bolj počasi polni, zato vabljena v skupino Mlekarica – skupnost mam, ki črpajo mleko. Lahko mi lahko slediš še na Facebooku in Instagramu.

Kaj najdeš na mojih kanalih?

  • Izobraževalne vsebine o pravilni uporabi prsne črpalke in stekleničke ter različnih pristopih hranjenja otrok.
  • Nasvete v primeru specifičnih težav pri črpanju mleka ali hranjenju s stekleničko.
  • Nasvete, kako si s črpanjem mleka pomagaš pri reševanju težav z dojenjem.
  • Informacije, ki ti pomagajo pri izbiri črpalke in njenem prilagajanju ter pri izbiri stekleničke.
  • Zbirko razlogov, zaradi katerih se pojavljajo težave s hranjenjem.
  • Podporo, ko se vam zdi, da ne zmorete.

Izvajam individualno pomoč in predavanja o uporabi prsne črpalke. Več o mojih storitvah si lahko prebereš tukaj: Storitve.

Če med vsemi vsebinami ne najdeš rešitve za svojo težavo, mi piši na andreja@mlekarica.net.