CENOVNO UGODNE ČRPALKE

(Izključno) črpanje mleka je drag špas. Pri nabavi opreme se hitro pričnemo pogovarjati v stotakih in za marsikatero družino je finančni vložek kaj hitro prevelik. Zato v zadnjih letih vse več pozornosti pritegnejo cenovno ugodne prsne črpalke, ki se prodajajo na globalnih prodajnih platformah tipa Amazon ali Aliexpress. V primerjavi z uveljavljenimi znamkami so cene naravnost smešne in vzbujajo upravičen dvom v kakovost. Kako je v resnici s poceni črpalkami?

Cena

Med »poceni« prsne črpalke uvrščam tiste dvojne in enojne, katerih cena ne preseže 80 €, najpogosteje pa se giblje okoli 50 €. Izkušnje kažejo, da nizka cena ne pomeni nujno slabe prsne črpalke.

Nadomestni deli

Iskanje nadomestnih delov in prilagajanje nastavkov predstavlja svojevrsten izziv. V primerjavi z uveljavljenimi znamkami, ki zagotavljajo dostopnost nadomestnih delov, je prilagajanje in vzdrževanje poceni črpalke stvar poskušanja in napak. Hkrati nizka nabavna cena črpalke omogoča menjavo setov, za katere kasneje lažje najdemo nadomestne dele.

Vzdržljivost

Ni pravila. Nizka cena ne pomeni nujno kratke življenjske dobe. Tudi pri renomiranih znamkah se zgodi, da črpalka hitro izdihne. Razlika je le v tem, da so slednje pod garancijo in da podjetje ne izgine čez noč. Na prodajnih platformah se večinoma prodajajo prsne črpalke brez imena, pri katerih dobavljivost in podpora kupcem nista pogoj. Nizka cena omogoča nakup dodatne črpalke, ki lahko služi kot rezervna v primeru višje sile.

Delovanje

Na podlagi izkušenj lahko trdim, da sodijo poceni črpalke med grobe. To je dobro imeti v mislih, če sodite med tiste z občutljivimi dojkami. Na drugi strani ima marsikatera poceni črpalka raznoliko programsko shemo in omogoča različne sesalne vzorce. Saj veste, raznolikost delovanja poviša možnost uspešnosti črpanja.

Pod črto

Poceni prsna črpalka je smiselna izbira pri doječih materah, ki jo uporabijo le občasno. V primeru izključnega črpanja je treba vzeti v obzir izpostavljene lastnosti in morebitno problematiko z nadomestnimi deli. Vsekakor lahko rečem, da tovrstne znamke za svojo ceno veliko ponudijo, saj ima večina zaprt sistem, polnilno baterijo in raznoliko programsko shemo.